300 gr lammfärs
½ rödlök
½ vitlöksklyfta
1 krm örtagårdskrydda
Salt och svartpeppar
1 msk olivolja
Gräslök, hackad
½ lite blomkålshuvud
1 tsk olivolja
Salt och svartpeppar
1 dl vispgrädde
½ vitlöksklyfta
½ grönsaksbuljongtärning
1 krm kryddblandning franska örter
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär blomkålen i rejäla skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ugnsbaka i cirka 15 minuter, eller tills blomkålen har blivit mjuk.
Lägg lammfärsen i en bunke. Finhacka rödlök och vitlök och blanda ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och peppar. Forma till 2 biffar och bryn med i några minuter på varje sida i en stekpannan med olivolja. Lägg biffarna bredvid blomkålen på plåten och alltsammans eftersteka i ugnen i ca 10 minuter, eller tills biffarna är genomstekta.
Häll ner grädden i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp. Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter. Låt koka ihop i några minuter.
Lägg biffarna på blomkålsskivorna, ringla över lite sås och dekorera med gräslök.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
"A-B-noll-metoden med Ulrika"
Blodtyp B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar