tisdag 10 april 2018

Vegetariska riswraps

2 portioner

1 morot
80 gr blomkål
½ dl cashewnötter
Lite röd chili
1½ tsk riven ingefära
1 tsk olivolja
50 gr sockerärtor
2 msk ketjap manis
½ lime, saften av
½ dl hackad koriander
ev 2 msk sweet chilisås
Salt och peppar
8 rispapper

Soja
Ärtskott

Skiva moroten. Lägg morot, blomkål, nötter, chili och ingefära i en matberedare och mixa till ett grovt "ris". Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blandningen i någon minut.
Strimla sockerärtorna fint. Blanda ner i stekpannan tillsammans med ketjap manis, limesaft, koriander, salt, peppar och eventuellt sweet chilisås. Ta av från värmen.
Blötlägg rispappren, ett i taget i ett fat med vatten, och lägg upp på en skärbräda när de är mjuka. Lägg lite grönsaksblandning i mitten på varje papper och rulla ihop till wraps.
Lägg upp wrapsen på fat och servera med soja och ärtskott.

"A-B-noll-metoden med Ulrika"

Inga kommentarer: