ca 400 sötpotatis
1 + 1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk riven ingefära
5 dl vatten
1 msk lantbuljong eller grönsaksbuljongpulver
½ citron ,saften av
2 msk grön pesto
75 gr chèvre
Alfalfagroddar
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg några av skivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över en matsked olivolja och krydda med salt och peppar. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills skivorna har blivit knapriga.
Hacka rödlök och vitlök och fräs i några minuter i en kastrull med en matsked olivolja. Tillsätt resten av sötpotatisen, ingefära, vatten och buljong och låt koka i ca 10 minuter, eller tills sötpotatisen är mjuk.
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare och häll sedan tillbaka soppan i kastrullen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med pesto, smulad chèvre, alfalfagroddar och rostade sötpotatisskivor.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
"A-B-noll-metoden med Ulrika"
Blodtyp B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar