tisdag 10 april 2018

Lammfärsbiffar med fänkålsgratäng

2 portioner

½ rödlök
1 liten vitlöksklyfta
300 gr lammfärs, eller annan färs
2 msk vispgrädde
1 msk hackad färsk rosmarin
Salt och svartpeppar
1 tsk olivolja

1½ fänkålsstånd
1 dl vispgrädde
1 paket saffran
Salt och peppar
1 dl riven ost, ca 31% fetthalt

Grönsallad

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva fänkålen tunt. Koka upp grädde och saffran under omrörning i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Rör ned fänkålen, häll över i en ugnsform och strö över osten. Gratinera i ca 25 minuter.

Finhacka rödlök och vitlök till biffarna. Blanda noggrant med färsen och resten av ingredienserna i en bunke. Forma smeten till avlånga biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna runt om i några minuter. Lägg över biffarna på en smord ugnsplåt och låt de stå i ugnen i ca 10 minuter, eller tills biffarna är genomstekta.

Servera biffarna tillsammans med gratängen och en god grönsallad.

Tips!
Trä upp biffarna på träspett och lägg på grillen.

"A-B-noll-metoden med Ulrika"

Inga kommentarer: