1⁄2 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
200 g krossade tomater
1 tsk örtagårdskrydda
1 grönsaksbuljong
1 tsk flytande honung
Ca 3 dl vatten
Salt och svartpeppar
100 g cockailtomater
100 g halloumi
1 tsk olivolja
Hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken i några minuter. Blanda
ner krossade tomater, örtagårdskrydda, buljong, honung och vatten. Koka upp och smaka av
med salt och peppar. Mixa soppan slät, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Lägg
ner coktailtomaterna och låt koka i 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär
halloumin i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten i några minuter. Häll upp
soppan i skålar och toppa med halloumi.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar