½ röd paprika
½ gul paprika
½ fänkål
1 rödlök
1 tsk olivolja
150 gr buffelmozzarella
30 gr ruccolasallad
Färsk basilika
Paprikacrème:
2 grillade paprikor på burk
1 vitlöksklyfta
50 skållad och skalad sötmandel
Chili flakes
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör först paprikacrèmen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Skär paprika och fänkål i mindre bitar. Dela löken, finhacka den en halvan och strimla den andra (spara den strimlade till dekoration). Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alltsammans i några minuter. Låt svalna något och lägg i en bunke.
Skär mozzarellan i kuber och bland ner i bunken tillsammans med paprikacrèmen.
Lägg ruccola på tallrikar och fördela mozzarellasalladen ovanpå.
Toppa med lök och basilika.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
"A-B-noll-metoden med Ulrika"
Blodtyp B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar