2 portioner
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
1 msk tomatpuré
1/2 burk kapris (avrunnen)
1 ask russin (42gr)
2 tsk oregano
1 tsk chili flakes
1/2 tsk salt
1 tsk honung
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 burk tonfisk (avrunnen)
180 gr tagliatelle
1 tsk olivolja
1 tsk honung
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 fänkål
1 påse riven parmesanost
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull eller stekgryta 1-2 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare 1 minut. Blanda ner kapris, russin, oregano, chili flakes, salt, honung, krossade tomater och vatten. Låt sjuda 5-6 minuter.
Koka tagliatelle enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda olivolja, honung, vinäger och salt i en salladsskål. Halvera fänkålen. Skär bort roten och strimla fänkålen så tunt som möjligt. Blanda ner i salladsskålen.
Blanda ner tonfisken i tomatsåsen. Låt sjuda 1-2 minuter. Smaka av med chili flakes och salt.
Blanda ihop tonfisksås och nykokt tagliatelle. Toppa med riven parmesan och servera med fänkålssallad.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar