torsdag 20 november 2025

Pasta pomodoro med knaprig pannoumi









2 portioner

200 gr pasta Casarecce
1 st bananschallottenlök
½ msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
½ tsk timjan
1 tsk tomatpuré
1½ msk balsamvinäger
1 grönsaksbuljong
1 frp krossade tomater
Salt
Svartpeppar
1 frp pannoumiburgare
2 st tomater
30 gr mixsallad
20 gr bladpersilja

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Finhacka schallottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt.
Tillsätt oregano, timjan, tomatpuré, balsamvinäger, buljong och krossade tomater. Sjud ca 5 minuter. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.

Tärna pannoumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek osten ca 2 minuter, tills den fått fin färg.

Tärba tomater. Blanda tomater och mixsallad i en skål.

Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt pannoumi och bladpersilja. Servera med sallad.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: