söndag 7 december 2008

Barbecue Ribs

Den här rätten bör förberedas dagen innan så att köttet hinner vila i buljongen. Buljongen silar jag alltid och fryser in för att använda vid senare tillfälle.

4 portioner

ca 1 kg tjocka revben
2 gula lökar, grovt hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, grovt hackade
2 lagerblad
1 msk svartpeppar, krossad i mortel
1 msk kryddpeppar, krossad i mortel
ca 1 dl hickory liquid smoke

Lägg revben, kryddor och alla grönsaker i en rejäl gryta. Häll på hickory och täck med vatten. Låt det sakta koka upp. Smaka av med salt. Lägg på lock och sjud 1 timme. ta grytan av värmen och låt revbenen svalna i spadet.
Ta upp de svalnade revbenen. Skär revbenen i portionsbitar längs med benen. Lägg revbenen på en ugnsplåt och grilla dem i 200 grader 15-20 minuter eller använd din utomhusgrill. Pensla revbenen med en barbecuesås under tiden de grillas.
Servera med ungsrostad potatis/sötpotatis, coleslaw och barbecuesås.

Recept: Jonas Borsén

Inga kommentarer: