torsdag 4 december 2008

Ljummen sallad med kycklingfilé och ruccola (Mette Ankarloo)

4 personer

2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 msk finhackad slätbladig persilja
2 tsk rivet citronskal
300 gr spaghetti
400 gr kycklingfilé
2 msk olivolja
4 msk torrt vitt vin
½ msk balsamvinäger
7 dl ruccolasallad
salt
Svartpeppar

Finhacka vitlöken. Blanda den i en stor skål med 2 matskedar olivolja, persilja, rivet citronskal, lite salt och nymalen svartpepppar.
Koka spaghettin. Fortsätt under tiden med kycklingfilén. Skär den i strimlor. Hetta upp resten av oljan i stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om. Häll på vin och balsamvinäger. Låt vätskan koka in helt. Krydda med salt och peppar. Håll varmt.
Låt spaghettin rinna av ordentligt i durkslag. Lägg den, kycklingfilén och ruccolasalladen i skålen med citronoljan. Blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera genast med ljust bröd.

Inga kommentarer: