onsdag 12 november 2008

Grön lasagne

2 purjolökar
smör
4 tomater eller 1 burk hela tomater
½ dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongstärning
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
lasagneplattor
500 gr Keso naturell
2 dl riven ost


Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka upp. Varva grönsakssås, lasagneplattor och cottage cheese i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Tips! Lägg i mer grönsaker tex zucchini, champinjoner för en matigare lasagne. Det går givetvis bra att även lägga till köttfärs!

2 kommentarer:

Sus sa...

Nu får ju jag också lust att dela med mig av alla recept.. kanske skulle göra som du, starta en sån blogg också!

Detta ska jag prova!! Smarrigt!

Beatrice sa...

JA! Gör det! Så kan vi byta recept! =)