lördag 15 november 2008

Kall asiatisk rissallad med vinägerdip

4 dl basmatiris
1 gurka
1 knippe gräslök
1 knippe koriander
2 dl vitvins- eller äppelcidervinäger
1 dl socker
1 liten mild röd chili

Skölj basmatiriset väl, vattnet skall vara klart. Koka enligt förpackning. Låt svalna. Häll i vinäger och socker i en kastrull. Låt det koka upp och sjud någon minut. Låt svalna. Hacka eventuellt lite chili och ha i dipen. Skala gurkan och tärna fint. Hacka gräslök och koriander fint. Blanda i de fint hackade och tärnade ingredienserna i det kalla riset. Häll över den kalla vinägerdipen på riset. Låt gärna stå några minuter och dra. Njut tillsammans med helstekt kotlett med soja- och sesamsås samt ångkokt broccoli.

2 kommentarer:

Karin H sa...

åh det är den goda salladen vi lagade på c2. Mums, den måste jag laga snart igen!

Beatrice sa...

Jepp! En klassiker! =)