söndag 16 november 2008
Ellens frukostbullar
8-8½ dl vetemjöl
50 gr jäst
4-5 dl mjölk
2 tsk salt
½ tsk socker
1 ägg till pensling
Vallmo- eller sesamfrö
Sikta mjölet och lägg smulad jäst i en fördjupning i mitten. Tillsätt 1 dl ljummen mjölk och rör ut med jästen. Låt bunken stå övertäckt i ca 15 minuter.
Tillsätt salt, socker och ljummen mjölk och arbeta till en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Ta ut degen på mjölat bord, knåda och forma 18-20 bullar. Låt jäsa på plåt under duk ca 15-20 minuter.
Pensla bullarna med ägg och ha på vallmo- eller sesamfrön. Sätt en skål med varmt vatten i botten av ugnen och baka av bullar i ca 10-15 minuter på 225 grader. Låt svalna på galler.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar