tisdag 18 september 2018

Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

2 portioner

350 gr köttfärs
½ dl ajvar relish
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
1 tsk smör
½ gul paprika
½ röd paprika
½ aubergine
½ squash
1 msk olivolja
½ dl hacka persilja
2 msk gräddfil per portion

Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar. Finhacka vitlöken och vän ner i köttfärsen med salt och peppar. Forma till avlånga biffar och trä upp på spett. Platta till dem och stek i smör några minuter. Skär grönsakerna i strimlor. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lite snabbt. Krydda med salt och peppar och vänd ner persiljan.
Fördela grönsaksblandningen på en tallrik och placera kebabspetten bredvid. Toppa med gräddfil.

Inga kommentarer: