tisdag 28 juli 2015

Gazpacho


600 gr tomat
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gurka
2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk rödvinsvinäger
4 dl tomatjuice
1/2 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
1/2 tsk socker

Skölj grönsakerna. Dela och kärna ur tomaterna. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
Lägg alla grönsaker i en matberedare tillsamman med vinäger, olivolja, salt och peppar. Kör till puré.
Häll över i en bunke och späd med tomatjuice, lite i taget, till lagom konsistens. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av med socker och eventuellt mer salt och peppar. Ställ soppan kallt minst 2 timmar.

Servera tillsammans med brödkrutonger eller grillad scampi.

Recept och bild: Tasteline

Inga kommentarer: