torsdag 2 februari 2012

Rökt makrill med rödbetor och fetaost


















4 portioner

5-6 rödbetor
1 liten rödlök
1 salladshuvud, t ex ekbladssallad
150 gr fetaost
2 msk kapris
4 rökta makrillfiléer

Dressing
2 msk olja
2 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 tsk strösocker
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Låt dem svalna något, skala och klyfta dem.
Skala och skiva rödlöken tunt. Skölj, torka och bryt salladen i bitar. Smula fetaosten.
Fördela rödbetor, lök, fetaost, kapris och makrill på ett fat.
Dressing: Blanda alla ingredienserna. Ringla dressingen över rätten.

Recept och bild: Laga Lätt

Inga kommentarer: