2 portioner
1 3/4 dl jasminris
1 bit ingefära (30 gr)
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
300 gr kycklinglårfilé
2 tsk sechuanpeppar
Olja
½ msk vetemjöl
2 msk japansk soja
1 tsk kinesisk soja
1 flaska Ginger Beer, Fentimans (200 ml)
3 stjärnanis
300 gr pak choy
Olja
Chili flakes
Salt
Koka jasminriset enligt anvisning på förpackning.
Finhacka ingefära, lök och vitlök. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Mortla sönder sechuanpepparkornen.
Fräs kycklingen i en stekpanna med olja 1-2 minuter. Tillsätt lök, vitlök och ingefära, stek ytterligare 1-2 minuter. Blanda ner sechuanpeppar och vetemjöl. Blanda ner soja x 2, ginger beer och stjärnanis. Låt sjuda 6-8 minuter.
Skär tunna klyftor av pak choy. Fräs i en stekpanna med olja. Krydda med chili flakes och salt.
Toppa sechuankycklingen med chilistekt pak choy och servera med jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar