söndag 11 februari 2018

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål

2 portioner

1½ tsk torkad timjan
3 krm salt
500 gr potatis
Olivolja

300 gr kalkonfilé
Smör
½ förpackning hackade hasselnötter

250 gr rotselleri
30 gr smör
Salt
Svartpeppar

100 gr grönkål
Olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
Svartpeppar

Värm ugnen till 250 grader.

Mortla ihop timjan och salt.

Skär potatis i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med timjansaltet och ringa över lite olivolja. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen a ugnen 12-15 minuter, tills kalkonfilén är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).

Skala och ansa rotselleri i mindre bitar (2 x 2 cm). Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av sellerin och lägg i en mixerbunke tillsammans med smör. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Skär grönkål i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressad vitlök 1-2 minuter, krydda med salt och nymald svartpeppar.

Lägg hackade hasselnötter på skärbrädan eller på en tallrik. Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna. Skär kalkonen i tunna skivor.

Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotsellerpuré, grönkål och frasig timjanspotatis.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: