1½ tsk torkad timjan
3 krm salt
500 gr potatis
Olivolja
300 gr kalkonfilé
Smör
½ förpackning hackade hasselnötter
250 gr rotselleri
30 gr smör
Salt
Svartpeppar
100 gr grönkål
Olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 250 grader.
Mortla ihop timjan och salt.
Skär potatis i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med timjansaltet och ringa över lite olivolja. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen a ugnen 12-15 minuter, tills kalkonfilén är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Skala och ansa rotselleri i mindre bitar (2 x 2 cm). Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av sellerin och lägg i en mixerbunke tillsammans med smör. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Skär grönkål i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressad vitlök 1-2 minuter, krydda med salt och nymald svartpeppar.
Lägg hackade hasselnötter på skärbrädan eller på en tallrik. Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna. Skär kalkonen i tunna skivor.
Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotsellerpuré, grönkål och frasig timjanspotatis.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar