söndag 7 januari 2018

Blomkålscurry med koriander, naanbröd och frasiga kikärtor


2 portioner

1 förpackning naanbröd

1 bit ingefära (2-3 msk)
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
½ blomkålshuvud (ca 400 gr)
Olja
1 msk tomatpuré
½ burk sesamfrön
1½ tsk spiskummin
1 tsk curry
½ tsk malen koriander
½ tsk salt
3½ dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk flytande honung
1 dl rysk yoghurt

1 förpackning kikärtor (sköljda och avrunna)
1 msk vetemjöl
Olja
Chili flakes
Salt

3/4 kruka koriander
½ rött äpple

Tillaga naanbröd enligt anvisning på förpackning.

Skala och finhacka ingefära. Finhacka lök och vitlök. Skala och skär morot i slantar. Skär blomkål i buketter. Hetta upp lite olja i en rymlig stekgryta. Fräs alla grönsaker 1-2 minuter.
Tillsätt tomatpuré, sesamfrön, spiskummin, curry, koriander och salt. fräs ytterligare 1 minut.
Tillsätt vatten, buljongtärning och honung. Låt sjuda under lock 6-8 minuter. Blanda ner yoghurt och dra grytan från värmen.

Blanda kikärtor med vetemjöl. Stek i en stekpanna med olja tills kikärtorna är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med lite chili flakes och salt.

Grovhacka koriander och tärna äpplet. Toppa blomkålscurryn med koriander, äpple och frasiga kikärtor. Servera med naanbröd.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: