söndag 7 januari 2018

Balsamicobräserad kyckling med kapris, rödbetor och potatispuré


2 portioner

500 gr potatis
1½ dl mjölk
35 smör
Salt

½ gul lök
300 gr kycklinglårfilé
Smör
1½ krm salt
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk vetemjöl
2 dl vatten
2½ msk balsamvinäger
2 tsk socker
½ tsk kinesisk soja
½ tärning kycklingbuljong

250 gr färdigkokta rödbetor
1/3 burk kapris, ca 100 gr

1/4 förpackning babyspenat

Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.

Klyfta lök. Fräs kycklinglårfilé runtom i en stekpanna med smör, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök och pressad vitlök.
Pudra ner vetemjöl. Blanda ner vatten, balsamvinäger, socker, soja och buljongtärning. Låt sjuda 5-6 minuter.
Klyfta de förkokta rödbetorna och häll av kapris. Tillsätt rödbetor och kapris till stekpannan och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter.

Häll av potatisen. Tillsätt mjölk och smör. Vispa till en krämig puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt.

Toppa kycklingen med bladspenat. Servera med potatispuré.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: