lördag 27 januari 2018

Winter sandwich


Kalkonlårstek med svamp, brynt lök och timjansyoghurt.

2 portioner

300 gr kalkonlårstek
½tsk salt
Svartpeppar
Olja

1 förpackning ciabatta (2 stora bröd)

1/4 kruka timjan
3/4 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ krm salt
Svartpeppar

½ rödlök
250 gr champinjoner
1 vitlöksklyfta
Olja
Salt
Svartpeppar

3/4 ask mixsallad
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

1/4 ask mixsallad

Värm ugnen till 225 grader.

Krydda kalkonlårsteken med salt och nymald svartpeppar. Stek runt om i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 20-25 minuter, tills kalkonen är genomstekt (innertemp 72 grader).

Tillaga ciabatta enligt avisning på förpackningen.

Finhacka timjan. Lägg i en liten skål och blanda med uoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.

Skiva rödlök och halvera champinjoner. Finhacka vitlök. Fräs allt i en stekpanna med olja 2-3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

Lägg mixsallad i en skål. Blanda med lite vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.

Skär kalkonsteken i tunna skivor och dela brödet på längden. Lägg timjanaioli, mixsallad, svampfräs och skivad kalkon på hälften av brödhalvorna. Toppa med blad från resten av timjan och resten av brödet. Servera med dressad sallad.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: