onsdag 31 januari 2018

Lättrimmad torskrygg med brynt hasselnötssmör, ärtsallad och vinägerkokt lök


2 portioner

5 dl vatten
2 msk salt
300 gr torskrygg

500 gr potatis

½ rödlök
1 msk socker
2 msk rödvinsvinäger

35 gr smör
25 gr hackade hasselnötter

250 gr gröna ärtor
Olja
½ ask ärtskott
1 krm salt
Svartpeppar

Värm ugnen till 150 grader.

Blanda vatten och salt i en rymlig bunke till en rimlag. Lägg ner torskrygg i lagen. Låt ligga 12-15 minuter.

Koka potatis i lättsaltat vatten.

Häll bort rimlagen från torsken. Torka av fisken med lite hushållspapper. Lägg torskryggen i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 14-16 minuter.

Klyfta rödlök och lägg i en liten kastrull. Tillsätt socker och vinäger. Koka 1-2 minuter, ställ åt sidan.

Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret tystnar börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När smöret har en gyllenbrun färg är det klart. Tillsätt då hackade hasselnötter. Dra kastrullen från värmen.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt gröna ärtor och fräs 1-2 minuter. Tillsätt ärtskott och fräs ytterligare 1 minut. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Servera ugnsbakad torsk med fräst ärtsallad, vinägerkokt rödlök, kokt potatis och brynt hasselnötssmör.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: