lördag 27 januari 2018

Rödvinskokt lammchili med vit böncrème, limemarinerad rödkål och libabröd


2 portioner

250 gr rödkål
½ tsk salt
1 lime, saft och zest
2 tsk socker

½ förpackning små vita bönor
2½ msk fryst koriander
½ pressad vitlöksklyfta
2 msk rysk yoghurt
1½ krm salt

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 gr lammfärs
Olja
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk chili flakes
2 krm salt
1 flaska rött matlagningsvin
½ tärning kycklingbuljong
1 tsk flytande honung

Libabröd
1/4 knippe bladpersilja

Finstrimla rödkålen. Lägg i en bunke tillsammans med salt, finrivet skal och pressad saft från en lime och socker. Blanda ordentligt, krama gärna med händerna.

Lägg sköljda och avrunna små vita bönor i en mixerbunke. Tillsätt fryst koriander, pressad vitlök, yoghurt och salt. Mixa slät med stavmixer.

Klyfta lök och finhacka vitlök. Fräs lammfärs i en stekgryta med olja, 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, oregano, spiskummin, paprikapulver, chili flakes och salt. Fräs ytterligare 1-2 minuter.
Tillsätt matlagningsvin, kycklingbuljongtärning och honung. Låt sjuda ytterligare 5-7 minuter.

Servera lammchili med limemarinerad rödkål, böncrème, libabröd och bladpersilja.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: