1/2 blomkål
1/2 grön chili
1 pressad vitlöksklyfta
Olja
Salt
1/2 isbergssallad
1/2 gul lök
1 tomat
250 gr nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk olja
1 1/2 msk mild senap
1 1/2 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1/2 förpackning ramslök
1 dl rysk yoghurt
1 krm salt
2 Libabröd
Sätt ugnen på 250.
Dela blomkålen i små buketter. finhacka chili. Lägg allt i en ugnsform och blanda med pressad vitlök, olja och salt. Rosta i övredelen av ugnen 18-20 minuter.
Strimla isbergssallad och lök. Skiva tomaten.
Blanda nötfärs, pressad vitlök, olja, senap, oregano, spiskummin, cayennepeppar och salt i en bunke. Fräs i enstekpanna 4-5 minuter.
finhacka ramslök. Lägg i en rymlig skål och blanda med yoghurt och salt. Vänd ner den rostade blomkålen.
Lägg ut 2 libabröd på 2 bakplåtspapper. Fyll bröden med färs, blomkålscrème, sallad, lök och tomat. rulla ihop och servera.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar