onsdag 31 augusti 2016

Pakoras - frasig blomkål med pilaffris och sweet chili


2 personer

1/2 gul lök
1/4 grön chili
1 vitlöksklyfta
Olja
1 3/4 dl basmatiris
4 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 dl kikärtsmjöl
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk cayennepeppar
3/4 tsk salt
2 dl vatten
1/2 blomkål

1/2 isbergssallad

Sweet chilisås

Finhacka lök, chili och vitlök. Fräs på medelvärme i olja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt riset och låt fräsa 2-3 minuter.
Blanda ner vatten och buljong. Låt sjuda försiktigt 10-15 minuter, eller tills riset är klart.

Blanda kikärtsmjöl, vetemjöl, bakpulver, curry, spiskummin, koriander, cayennepeppar och salt i en rymlig bunke. Vispa ner 2 dl vatten.
Skär blomkål i mindre bitar. Blanda ner i smeten. Stek eller fritera i rikligt med olja 2-3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Bryt stora bitar från isbergssalladen.

Fyll salladsbladen med pakoras och sweet chilisås. Servera med pilaffris.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: