450 gr potatis
Olivolja
Salt
25 gr grovriven pecorino
1/2 ask persilja, fryst
1 röd paprika
1/2 ask körsbärstomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
Olivolja
Salt
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 påse mandelspån
Vetemjöl
1 ägg
Ströbröd
280 gr torskrygg
3/4 tsk salt
Olja
Sätt ugnen på 250.
Skär potatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter,
Skär paprika, körsbärstomater, lök, vitlök och chili i mindre bitar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen 18-20 minuter,
Rosta mandelspån i en torr stekpanna.
Lägg över de rostade grönsakerna i en mixerbunke. Tillsätt hälften av den rostade mandeln, olivolja och vinäger. Mixa till en sås med stavmixer. Smaka av med salt.
Häll vetemjöl på en tallrik, vispa upp 1 ägg i en djup tallrik och häll ströbröd på en tredje tallrik. Skär torskrygg i 3 bitar per torskrygg. Krydda med salt. Vänd torskbitarna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek frasiga i en stekpanna med olja 3-4 minuter, eller tills fisken är klar. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Grovriv pecorino. Blanda den rostade potatisen med persilja, resten av mandeln och riven pecorino.
Servera torskfritters med salsa romesca och rostad potatis med mandel och persilja.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar