1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 färsk majskolv
1 bakpotatis
olivolja
3/4 tsk salt
1 tsk torkad timjan
Svartpeppar
50 gr Grana Padano
4 ägg
1 dl vatten
1/2 kruka salvia
1 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm salt
250 gr broccoli
olivolja
Chili flakes
1 krm salt
Sätt ugnen på 225.
Strimla lök och vitlök. Skär av majskornen från en majskolv. Grovriv bakpotatisen. Fräs allt i olivolja i en stekpanna (som tål ugnsvärme). Krydda med salt, timjan och svartpeppar.
Finriv Grana Padano. Vispa ihop ägg, vatten och riven ost (spara lite till servering). Blanda ner i stekpannan med potatis och stek allt i 1-2 minuter. Ställ in stekpannan mitt i ugnen (eller lägg över allt i en ugnsform om du inte har stekpanna som tål ugnsvärme). Tillaga tills frittatan har stannat, 8-10 minuter.
Finhacka salvia och lägg i en skål. Blanda med yoghurt, vitlök och salt.
Skär broccoli (även stjälken) i mindre bitar. Fräs i olivolja i en stekpanna, 1-2 minuter. Krydda med lite chili flakes och salt.
Toppa majsfrittatan med chilifräst broccoli och riven Grana Padano. Servera med salviakräm.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar