onsdag 31 augusti 2016

Pappardelle med kyckling, tomatsallad och salviaströssel


2 personer

1 ask körsbärstomater
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 1/2 tsk balsamvinäger
1 krm salt
Svartpeppar

20 gr finriven Grana Padano
1/4 dl ströbröd
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1 tsk torkad salvia
1 krm salt

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
300 gr kycklingfilé
Smör
1 tsk torkad salvia
3 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk vetemjöl
3 dl gräddmjölk

180 gr pappardelle

1/2 kruka salvia

Sätt ugnen på 175 och koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket.

Klyftakärsbärstomaterna och finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.

Finriv grana padano och lägg i en skål. Blanda ner ströbröd, pressad vitlök, olivolja, torkad salvia och salt. Strö ut allt på en plåt med bakplåtspapper. tillaga mitt i ugnen 5-7 minuter, eller tills strösslet är krispigt.

Strimla lök och vitlök. Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs i en stekpanna med smör 1-2 minuter. Krydda med salvia, salt och peppar. Pudra över vetemjöl och böanda runt. Tillsätt gräddmjölk och låt sjuda 3-4 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.

Finhacka en halv kruka salvia och blanda med strösslet.

Blanda nykokt pasta med krämig kyckling. Toppa pastan med salviaströssel och servera med tomatsallad.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: