onsdag 31 augusti 2016

Provencalsk kalkon med citron, chèvre och ramslök


2 personer

300 gr potatis
1 fänkål
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
Olivolja
1 tsk torkad timjan
3/4 tsk salt
Svartpeppar

300 gr kalkonschnitzel (Wilmaschnitzel Ingelsta kalkon)
Olivolja
1 tsk torkad salvia
2 krm salt
1 citron
Grillspett

1/4 förpackning Libabröd
1 bit chèvre
1 dl rysk yoghurt
1 krm salt

1/2 förpackning ramslök

Sätt ugnen på 250.

Skär potatis, fänkål, paprika och vitlök i mindre bitar. Lägg allt på en smord ugnsplåt och blanda med olivolja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 25-20 minuter.

Skär schnitzeln i stora tärningar. Stek runtom i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med salvia och salt. Halvera citronen och stek på snittytan bredvis kalkonen.

Om du vill, trä upp kalkonbitarna på grillspett. Lägg över kalkonspett och citron på plåten med grönsakerna och tillaga allt i ytterligare 3-5 minuter.

Smula en bit chèvre. Lägg hälften i en skål och blanda med yoghurt och salt.

Finhacka ramslök. Strö ramslök och resten av den smulade chèvren över plåten med grönsakerna. Servera med chèvrekräm och kalkonspett.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: