onsdag 31 augusti 2016

Potatis- och gräslökssoppa med gubbröra på tunnbröd


2 personer

2 ägg

1 bakpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
6 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1/2 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 dl crème fraiche
1 ask gräslök, frusen
Salt
Svartpeppar

1/2 rödlök
1 burk matjessill
1/2 ask dill, frusen
1/2 förpackning tunnbröd

Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner 2 ägg och låt koka 8 minuter. Häll av och spola kallt.

Skala och tärna bakpotatisen. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs potatis, lök och vitlök 1-2 minuter. Tillsätt vatten, kycklingbuljong, vinäger och salt, Låt sjuda under lock 10-15 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Blanda ner crème fraiche och koka ytterligare1-2 minuter.

Finhacka rödlök och skär matjesill i små tärningar. Skala och tärna de kokta äggen. Blanda allt i en skål tillsammans med dill.

Tillsätt gräslök till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Fördela gubbröran på tunnbröden och rulla ihop till en rulle. Servera till potatis- och gräslökssoppan.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: