onsdag 31 augusti 2016

Spaghetti al nero med pecorinostekt kyckling och friterad kapris


2 personer

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 tomater
1 msk kapris
Olivolja
1 burk krossade tomater (210 gr)
1 tsk flytande honung

30 gr finriven pecorino
1 msk ströbröd
1/4 ask persilja , fryst
300 gr kycklingfilé
2 krm salt
1 krm svartpeppar

1 burk kapris (minus 1 msk)
Olivolja

180 gr spaghetti al nero
1/4 ask persilja, fryst
30 gr finriven pecorino

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket.

Häll av en burk kapris.

Finhacka lök, vitlök och chili. Tärna tomaterna. Fräs lök, vitlök, tomat, chili och 1 msk kapris i lite olovilja i en kastrull på medlevärme, 3-4 minuter. Tillsätt krossade tomater och honung, låt sjuda 10-15 minuter.

Finriv pecorino. Lägg hälften av osten (30 gr) på en tallrik tillsammans med ströbröd och persilja.
Skär kycklingfiléerna på längden till 3 skivor per filé. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd kycklingen i pecorinoblandningen.

Stek resten av kaprisen i en stekpanna med olivolja tills den är knapris och krispi. låt rinna av på lite hushållspapper.

Använd samma stekpanna och överbliven olja till att steka kycklingen. Stek den panerade kyckligen frasig 4-5 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

Koka spaghetti enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda nykokt pasta med tomatsås och resten av den rivna pecorinon (30 gr). Toppa med persilja och friterad kapris. Servera med pecorinostekt kyckling.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: