1 3/4 dl basmatiris
300 gr fläskkarré
1/2 rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk vetemjöl
6 krossade kryppepparkorn
1 1/2 krm malen ingefära
1 krm malen kanel
1/2 dl japansk soja
2 dl ginger sparkling (Whole Earth)
1/2 ananas, se till så den är riktigt mogen
1/2 rödlök
1/3 grön chili
1/2 förpackning mynta
1 lime
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Tärna karrén och klyfta rödlök. Fräs tillsammans med vitlök i en stekgryta med olja 3-4 minuter. Pudra över vetemjöl och krydda med krossad kryddpeppar, ingefära och kanel. Blanda ner soja och ginger sparkling. låt sjuda 10-15 minuter.
Skala och tärna en halv ananas. Finhacka rödlök och chili. Strimla mynta. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet skal från en lime och pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av den använda limen. Servera till gingerpork med ananassalsa och basmatiris.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar