1 3/4 dl jasminris
1/2 grön chili
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1/2 förpackning mynta
1 msk socker
2 msk fisksås
1 msk olja
1 lime
1 morot
250 gr pak choi
250 gr lövbiff
Olja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 förpackning mynta
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka chili, vitlök, koriander och mynta. Lägg i en mixerbunke tillsammans med socker, fisksås, olja och pressad saft från en lime. Mixa till en dressing med stavmixer.
Skala och finstrimla morot. Strimla pack choi.
Strimla lövbiff. Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna. Stek kött och vitlök 2-3 minuter. Krydda med salt. Tillsätt pak choi och morot till stekpannan. Dra från värmen och blanda ner Nahm jim-dressingen.
Lägg upp biffsalladen på ett fat. Toppa med myntablad. Servera med jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar