onsdag 31 augusti 2016

Mexikansk torskrygg med avokado, lime och koriander


2 personer

1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm chili flakes

2 tomater
1/2 rödlök
1 majskolv

300 gr torskrygg
Olivolja

80 gr Grana Padano
4 minitortillabröd

1 avokado
1/2 kruka koriander
1 lime

Sätt ugnen på 200.

Blanda ihop kryddorna.

Klyfta tomater och rödlök. Skär av majskornen från majskolven.

Stek torskrygg i olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Dra från värmen och tillsätt tomat, rödlök och majskorn. Krydda med kryddblandningen. Ställ in stekpannan, eller lägg över allt i en ugnsform, mitt i ugnen och tillaga allt 10-12 minuter.

finriv Grana Padano. Lägg ut 2 tortillabröd. Fördela osten på bröden. Lägg på 2 tortillabröd som lock.. Stek bröden på båda sidor i en torr stekpanna.

Skär avokado i mindre bitar och grovhacka koriander. Ta ut stekpannan från ugnen och pressa över saften av en lime. Strö över avokado och koriander.

Skär quesadillas i mindre bitar. Servera till ugnsbakad mexikansk torskrygg.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: