tisdag 24 januari 2012

Mozzarellagratinerad fläskfilé med ljummen potatissallad


4 portioner

fläskfilé (putsad, à ca 600 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g körsbärstomater
200 g mozzarella
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika

Potatissallad
8 potatisar
150 g sockerärter
8 soltorkade tomater i olja
1/2 kruka basilika
65 g ruccolasallad
2 msk olivolja
balsamvinäger
salt och peppar



Sätt ugnen på 200˚C.
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med oljan och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna i en ugnssäker form.
Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan. Fördela tomater, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt potatisen svalna en aning och skär den i kvartar. 
Strimla sockerärter, tomater och basilika. Blanda potatis med ruccola, basilika, tomater, sockerärter och olivolja. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.
Servera potatissalladen till den gratinerade filén.

Recept och bild: ICA.se

Inga kommentarer: