onsdag 11 januari 2012

Tacogryta med guacamole och nachos



1 gul lök
2 msk olivolja
400 gr nötfärs
1 påse tacokrydda
2 burkar hela tomater
2 burkar bönor
salt och peppar
1 avokado
1 liten, urkärnad och finhackad chili
1 msk citronjuice
1/2 påse nachochips á 200 gr
2 dl riven ost
ev hackade örter (t ex koriander)


Sätt ugnen på 225°.
Skala och finhacka gul lök. Fräs 2/3 av löken mjuk i hälften av olivoljan i en gryta. Lägg i nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över tacokrydda.
Öppna tomatburkarna och klipp sönder tomaterna i burken med en sax. Häll av bönorna och häll i grytan tillsammans med tomaterna. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Gröp ur köttet i avokadon. Blanda urkärnad och finhackad chilifrukt och avokad med resten av löken och resterande olivlja. Smaka av med citonjuice, salt och peppar.
Lägg nachochipsen på en bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen 1-3 minuter, passa noga så att de inte blir brända.
Strö ev över hackade örter, t ex koriander, över grytan. Servera med tillbehören.

Recept och bild: ICA.se

Inga kommentarer: