söndag 22 januari 2012

Pasta med kronärtskocka, ruccola och parmesan

4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
553 Kcal/portion; 20 gr fett, 28 gr protein, 64 gr kolhydrater

280 gr spaghetti
1/2 röd chilifrukt
3 vitlöksklyftor
1 citron
1 påse ruccola (70 gr)
150 gr parmesanost
2 burkar kronärtskocksbottnar á 400 gr
olivolja
salt
nymald svartpeppar


Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och halvera chilin, skrapa ur fröna. Skala vitlöken. Finhacka chili och vitlök.
Pressa ut 5 msk citronsaft.
Skölj och ansa ruccolan. Hyvla parmesanosten. Häll av och skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar.
Stek vitlök, chili och kronärtskocka i 1 msk olja i en stor stekpanna.
Spara ca 1 dl av pastavattnet, häll av resten. Tillsätt spaghettin med 1 dl vatten till pannan.
Tillsätt citronsaft, hälften av ruccolan, ca 1 dl av osten, salt och peppar.
Ringla över 1 msk olja vid servering. Toppa med reserande ruccola och parmesan.

Recept och bild: Laga Lätt

Inga kommentarer: