tisdag 3 januari 2012

Het kyckling- och kokossoppa

4 portioner

1 rödlök
1 röd chili, utan frö, i tunna skivor
4 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta, hackad
4 dl kokosmjölk (1 burk)
2 dl hönsbuljong
2 tsk fisksås
1 tsk soja

Kycklingbullar
2 kycklingfiléer, i bitar
1 msk riven ingefära
2 msk koriander, hackad
½ tsk salt
2 vårlök i tunna skivor
korianderblad

Fräs lök och chili i sesamoljan tills löken är mör. Tillsätt vitlök oc fräs i ca 1 minut till.  Ha i kokosmjölk och buljong. Koka upp och ha i fisksås och soja. Låt soppan småkoka i ett par minuter. Rör då och då.

Kör kyckling, ingefära, koriander och salt i en matberedare och kör tills allt är väl mosat.
Rulla färsen till valnötsstora bollar. Lägg  kycklingbollarna i soppan, lägg på lock och låt småkoka i 2 minuter.
Servera soppan i varma soppskålar, strö vårlök och koriander över.
Naan-bröd smakar bra till.

Inga kommentarer: