1 rödlök
1 röd chili, utan frö, i tunna skivor
4 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta, hackad
4 dl kokosmjölk (1 burk)
2 dl hönsbuljong
2 tsk fisksås
1 tsk soja
Kycklingbullar
2 kycklingfiléer, i bitar
1 msk riven ingefära
2 msk koriander, hackad
½ tsk salt
2 vårlök i tunna skivor
korianderblad
Fräs lök och chili i sesamoljan tills löken är
mör. Tillsätt vitlök oc fräs i ca 1 minut till. Ha i kokosmjölk och buljong. Koka upp och ha i fisksås och
soja. Låt soppan småkoka i ett par minuter. Rör då och då.
Kör kyckling, ingefära, koriander och salt i en
matberedare och kör tills allt är väl mosat.
Rulla färsen till valnötsstora bollar.
Lägg kycklingbollarna i soppan,
lägg på lock och låt småkoka i 2 minuter.
Servera soppan i varma soppskålar, strö vårlök
och koriander över.
Naan-bröd smakar bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar