4 portioner
300 gr pasta
300 gr kycklingfilé eller lårfilé för högre smak
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 liten purjolök á 125 gr
150 gr sockerärtor
1 msk grillkrydda
olja
2 msk färsk rosmarin
2 dl crème fraiche
1 påse babyspenat (70gr)
svartpeppar
parmesan
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Skär kyckling(lår)filé i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla lök och purjolök. Strimla sockerärter.
Blanda kycklingen med grillkrydda. Stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och färsk rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik.
Häll olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter.
Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och värm försiktigt.
Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och babyspenat. Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.
Recept och bild: ICA.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar