4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
567 kcal/portion, 26 gr fett, 35 gr protein, 39 gr kolhydrater
2 1/2 dl vatten + 1 1/2 msk kycklingfond
2 1/2 dl couscous
1 liten rödlök
1 stor gul paprika
1 kruka mynta
1 stor knippa persilja (2 dl hackad)
2 citroner
600 gr laxfilé utan skinn
olivolja
salt och peppar
Koka upp vatten och kycklingfon i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt couscousen och 1 msk olja, rör om. Täck med lock eller plastfolie och låt stå 5 minuter.
Skala och finhacka rödlöken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Plocka och strimla myntan. Plocka och finhacka persiljan. Tillsätt lök, paprika, mynta och persilja till couscousen.
Skrubba citronen i ljummet vatten. Klyfta den ena. Riv skalet och pressa ut 5 msk saft ur den andra. Tillsätt ska och saft till couscousen. Krydda med salt och peppar.
Dela laxen i 4 bitar. Stek dem i 1 msk olja i en medelvarm panna ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
Servera med couscoussallad och citronklyftor.
Recept och bild: Laga Lätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar