2 kycklingbröst utan
skinn
2 klyftor vitlök
1 msk soja
1 msk fisksås (nam pla)
1 lime, juice och zest
1 nypa eller 2 gurkmeja
1 handfull färsk
koriander
2 stjälkar citrongräs
500 ml kycklingbuljong
75 gr nudlar
2 salladslök
En valnötstor bit
ingefära, riven
2 små röda chilipeppar,
urkärnad och hackad
Olja
400 ml kokosmjölk
1. Skär kycklingen i bitar
och lägg i en skål tillsammans med vitlök, soja, fisksås, limejuice och
gurkmeja. Låt marinera minst en halvtimme.
2. Häll kycklingbuljongen
i en gryta eller wokpanna tillsammans med finhackad koriander, limezest och
skuret citrongräs och låt koka upp.
3. Fräs den grovhackade
salladslöken, ingefäran och chilin i lite olja i en stekpanna tills de fått
lite färg. Tillsätt kycklingen och stek tills genomstekt.
4. Häll kycklingen,
koksmjölken och nudlarna i kycklingbuljongen och låt sjuda tills nudlarna är
färdiga. Detta borde bara ta några få minuter.
5. Servera direkt med
lite färsk koriander.
Tips!
Har du ingen färsk
koriander så ta färsk basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar