4 portioner
16 minitortillas
2 pak choi
2 morötter
1 lime, saft och klyftor
100 gr majonnäs
20 gr sriracha
1 lök, röd eller gul
500 gr blandfärs
100 gr asiatisk woksås, ex Santa Maria Teriyaki och Sesamolja
½ tsk salt
Svartpeppar
Skär pak choi i mindre bitar och riv/skär morot till julienne och lägg upp i olika skålar.
Skär lime i klyftor.
Blanda majonnäs, sriracha och en skvätt limejuice. Smaka av för mer hetta eller syrlighet.
Skär lök i tunna skivor.
Stek blandfärs och lök under omrörning tills brynt. rör i asiatiskt woksås och stek tills såsen har tjocknat och är väldoftande. Krydda med salt och peppar.
Värm tortillas ca 30-60 sek i mikrovågsugn eller täckta med folie i ugnen 4-5 min.
Fyll tortillas med köttfärs, morot, pak choi och srirachamajonnäs. Servera med limeklyftor.
Tips! Byt ut pakchoi eller komplettera med riven kål.
Recept och bild: HelloFresh
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar