2 portioner
1/2 paket gnocchi (250 gr)
Smör
Salt
Svartpeppar
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
250 gr jordärtskocka
Olja
Salt
Svartpeppar
Smör
1 tsk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 dl crème fraiche
300 gr torskrygg
Salt
Svartpeppar
100 gr shiitakesvamp
1/4 knippe bladpersilja
Sätt ugnen på 250°.
Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
Lägg hälften av jordärtskockan i en ugnsform. Blanda med lite olja och krydda med salt och peppar. Rosta i övre delen av ugnen 18-20 minuter.
Fräs resten av jordärtskockan, lök och vitlök i smör i en liten kastrull. Pudra ner mjöl. Vispa ner mjölk och vatten. Tillsätt en halv kycklingbuljongtärning och låt sjuda 10-12 minuter, eller tills jordärtskockan är mjuk.
Lägg torskryggen i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i nedre delen av ugnen 10-12 minuter.
Kvarta svampen och grovhacka bladpersilja.
Häll bort vattnet på gnocchin. Fräs svamp och gnocchi i en stekpanna med smör 3-4 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner jordärtskocka och persilja.
Blanda ner crème fraiche i kastrullen med jordärtskocka. Mixa slät med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera ugnsbakad torsk med svampgnocchi och jordärtskockssås.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar