torsdag 1 oktober 2015

Lammtagine med citron, mandel och persilja


2 portioner

1 3/4 dl basmatiris
1/2 knippe bladpersilja
25 gr mandel

1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
1/2 zucchini
200 gr lammkorv
1 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm chili flakes
1 citron
25 gr mandel
1 msk fryst koriander
1 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
1 msk honung

Koka basmatiris enligt anvisningar på förpackningen.

Skiva gul lök och finhacka vitlök. Tärna tomaten och zucchini. Skär lammkrov i mindre bitar. Bryn lammkorv, lök och vitlök i en stekgryta med olja 1-2 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, salt och chili flakes. Tvätta och halvera citronen. Pressa ner saften i grytan och lägg även ner de använda citronhalvorna. Tillsätt tärnad tomat, zucchini, mandel, koriander, vatten, kycklingbuljongtärning och honung. Låt sjuda 6-7 minuter.

Grovhacka persilja och mandel. Blanda med det kokt basmatiris med mandel och hälften av persiljan.

Strö resten av den hackade persiljan över grytan och servera till mandel- och persiljeris.

Recept och bild: Linas Matkasse för två 

Inga kommentarer: