torsdag 15 oktober 2015

Chicken Tom Kha Gai med kokosmjölk och chili


2 portioner

1 3/4 dl jasminris

1 burk kokosmjölk (250 ml)
1 dl vatten
2-3 msk currypasta
1 tsk socker
1 röd chili
1/4 förpackning gräslök (ca 5 gr)
1/2 ask champinjoner
1/2 rödlök
1/2 ask körsbärstomater
300 gr kycklinglårfilé
2 krm salt

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Blanda kokosmjölk, vatten och currypasta i en stekgryta. Tillsätt socker och låt sjuda på medelvärme 7-8 minuter.
Finhacka chili och gräslök. Kvarta champinjoner och rödlök. Halvera körsbärstomaterna. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt. Lägg ner kycklingen och chili i grytan och låt sjuda 2-3 minuter. Tillsätt champinjoner och rödlök, sjud ytterligare 2-3 minuter.
Blanda ner körsbärstomaterna i grytan. Toppa med gräslök och servera med nykokt jasminris.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: