2 portioner
1 1/2 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
1 msk vatten
1 msk honung
1 krm mald ingefära
1 krm chili flakes
1 lime
1 tsk olivolja
1 1/2 tsk honung
2 krm spiskummin
2 krm salt
200 gr spetskål
250 gr nötfärs
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk salt
1 krm chili flakes
1/2 rödlök
Kebabpeperoni
100 gr getmjölksyoghurt
2 libabröd
Blanda tomatpuré, soja, vatten, honung, ingefära och chili flakes i en skål.
Blanda finrivet skal och pressad saft från en lime, olivolja, honung, spiskummin och salt i en salladsskål. Strimla spetskål så tunt som möjligt och blanda ner i dressingen i salladsskålen.
Blanda nötfärs med pressad vitlök, spiskummin, koriander, salt och chili flakes i en bunke. Forma färsen till 6 köttfärsjärpar. Stek runtom i lite olja i en stekpanna, 5-6 minuter, eller tills järparna är genomstekta.
Strimla rödlök.
Servera köttfärsjärpar, spetskålssallad, rödlök, kebabpeperoni, ingefärsketchup och yoghurt i libabröd.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar