torsdag 1 oktober 2015

Fänkålsstekt kycklingfilé med zucchini och dijonsmörsås


2 portioner

500 gr potatis
Olja
Salt
Svartpeppar
1 rödlök

300 gr kycklingfilé
1 msk fänkål
2 krm salt
1 krm svartpeppar

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
1 tsk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
20 gr smör
1 msk dijonsenap

1/2 zucchini
Olja
1/2 tsk torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar

1/4 knippe bladpersilja

Sätt ugnen på 250°.

Klyfta potatisen. Lägg i en ugnsform och blanda med olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 15 minuter. Skär 1 rödlök i fyra klyftor. Lägg i formen med potatis och tillaga allt i ytterligare 10-12 minuter.

Krydda kycklingfilén med fänkålsfrön, salt och peppar. Stek kycklingen runtom i lite smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 10-15 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

Finhacka gul lök och vitlök. Fräs i lite smör i en liten kastrull. Pudra ner mjöl. Vispa ner vatten och kycklingbuljongtärning. Låt sjuda 10-12 minuter.

Skär zucchini i mindre bitar. Fräs i lite olja i en stekpanna 1-2 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.

Tillsätt smör och dijonsenap till såsen. Mixa luftig med stavmixer.

Grovhacka persilja och strö över zucchinin. Servera tillsammans med fänkålsstekt kyckling, rostad potatis och dijonsmörsås.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: