2 portioner
1 förpackning naanbröd
1 tsk curry
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 krm chili flakes
200 gr potatis
1/2 rödlök
1 tomat
1 bit ingefära (1 1/2 msk)
2 vitlöksklyftor
Olivolja
3 dl vatten
3/4 tärning grönsaksbuljong
2 tsk honung
1 förpackning röda linser
1 tomat
1/2 rödlök
1/2 kruka koriander
1/2 lime
1/2 krm salt
1/3 ask krasse
1 burk grekisk yoghurt, 2 dl
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk honung
1 krm salt
Sätt ugnen på 200°. Före servering, värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ihop en kryddblandning på curry, koriander, spiskummin, kanel, kardemumma, salt och chiliflakes.
Skala och tärna potatis (1x1 cm). Strimla rödlök och tärna en tomat. Finhacka en bit ingefära. Fräs potatis, rödlök, ingefära, tomat och pressad vitlök i lite olivolja i en stekgryta, 1-2 minuter. Tillsätt kryddblandningen och fräs ytterligare 2-3 minuter.
Tärna en tomat. Finstrimla rödlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med 1/2 msk pressad limesaft och salt.
Klipp av 1/3 ask krasse. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt.
Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar