2 portioner
1 3/4 jasminris
3 vitlöksklyftor
Olja
1 msk vetemjöl
2 msk socker
3 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten
1 röd paprika
1 pak choi
1 silverlök
1/2-1 röd chili
1 bit ingefära (2 msk)
250 gr lövbiff
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Fräs pressad vitlök i lite olja i en liten kastrull. Rör ned vetemjöl, socker, soja och vatten. Koka ihop 2-3 minuter. Ställ åt sidan.
Skär paprika och pak soi i mindre bitar. Klyfta silverlök. Strimla chili. Skala och finhacka ingefära.
Strimla lövbiff.
Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok. Fräs lövbiff, chili, ingefära och paprika 3-4 minuter. Tillsätt pak soi, silverlök och woksps. Låt koka ihop ca 1 minut.
Servera biffwok med jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar