fredag 18 september 2015

Thailändsk biffwok med pak choi och ingefära


2 portioner

1 3/4 jasminris

3 vitlöksklyftor
Olja
1 msk vetemjöl
2 msk socker
3 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten

1 röd paprika
1 pak choi
1 silverlök
1/2-1 röd chili
1 bit ingefära (2 msk)

250 gr lövbiff

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Fräs pressad vitlök i lite olja i en liten kastrull. Rör ned vetemjöl, socker, soja och vatten. Koka ihop 2-3 minuter. Ställ åt sidan.

Skär paprika och pak soi i mindre bitar. Klyfta silverlök. Strimla chili. Skala och finhacka ingefära.

Strimla lövbiff.

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok. Fräs lövbiff, chili, ingefära och paprika 3-4 minuter. Tillsätt pak soi, silverlök och woksps. Låt koka ihop ca 1 minut.

Servera biffwok med jasminris.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: