fredag 18 september 2015

Moussaka med aubergine, kalkon och rosmarin


2 portioner

1 bakpotatis
1 aubergine
Salt och svartpeppar
Olja

1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
250 gr kalkonfärs
Olja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (210 gr)
1 1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk malen kanel
3/4 tsk salt
1 dl mjölk
2 msk salviakräm
1 dl rysk yoghurt

40 gr Gryèreost

1 tsk olja
1 1/2 tsk rödvinvinäger
1 krm salt
Svartpeppar
1/2 ask machésallad

Sätt ugnen på 250°.

Skär bakpotatis och aubergine i skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg allt på en plåt (gärna med bakplåtspapper). Krydda med salt och svartpeppar och ringla över lite olja. Tilla i övre delen av ugnen 15-17 minuter.

Finhacka rödlök och vitlök. Fräs kalkonfärsen, rödlöken och vitlök i lite olja i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, rosmarin, kanel och salt. Låt sjuda 5-6 minuter. Rör ned mjölk, salviakräm och yoghurt i kalkonfärssåsen, dra från värmen.

Grovriv Gryèreost.

Varva potatis, aubergine och kalkonfärssås i en smorg ugnsform. Avsluta med kalkonfärssås och grovriven ost. Gratinera mitt i ugnen 10-12 minuter.

Blanda olja, rödvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar i en skål. Blanda med machèsallad.

Servera kalkonfärsmoussaka med dressad machésallad.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

1 kommentar:

Madelene sa...

Bästa moussakareceptet jag smakat!