2 portioner
1 bakpotatis
1 aubergine
Salt och svartpeppar
Olja
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
250 gr kalkonfärs
Olja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (210 gr)
1 1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk malen kanel
3/4 tsk salt
1 dl mjölk
2 msk salviakräm
1 dl rysk yoghurt
40 gr Gryèreost
1 tsk olja
1 1/2 tsk rödvinvinäger
1 krm salt
Svartpeppar
1/2 ask machésallad
Sätt ugnen på 250°.
Skär bakpotatis och aubergine i skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg allt på en plåt (gärna med bakplåtspapper). Krydda med salt och svartpeppar och ringla över lite olja. Tilla i övre delen av ugnen 15-17 minuter.
Finhacka rödlök och vitlök. Fräs kalkonfärsen, rödlöken och vitlök i lite olja i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, rosmarin, kanel och salt. Låt sjuda 5-6 minuter. Rör ned mjölk, salviakräm och yoghurt i kalkonfärssåsen, dra från värmen.
Grovriv Gryèreost.
Varva potatis, aubergine och kalkonfärssås i en smorg ugnsform. Avsluta med kalkonfärssås och grovriven ost. Gratinera mitt i ugnen 10-12 minuter.
Blanda olja, rödvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar i en skål. Blanda med machèsallad.
Servera kalkonfärsmoussaka med dressad machésallad.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
1 kommentar:
Bästa moussakareceptet jag smakat!
Skicka en kommentar